Gör en utsökt citronfrön och servera den i skålar från Holmegaard

Receptet passar 5-6 personer

Du behöver den för citronfrön:  

Kornen från 1/2 bar delad vanilj
100 g rörsocker
Finskalat skal av 1/2 organisk citron
3 hela ägg
2 dl vispad grädde
4 löv av husblad (blött i kallt vatten)
Saften av 2 citroner

Så här gör du:

Blötlägg huset i kallt vatten (ca 5 minuter). Vrid det fritt från vatten och smälta det med mild värme i en skål över ett vattenbad.
Ta skålen av värmen och häll försiktigt citronsaften i smälta husblas. Låt det svalna.
Piska vaniljkorn, rörsocker, citronskal och hela ägg i en vit och luftig massa. Se till att sockret är blött.
Häll den lättkylda citronsaften med löst husblas försiktigt in i äggmassan i en tunn stråle under konstant piskning.
Låt blandningen sätta sig något. Sedan smickra den vispgrädde och grädden i ett vackert glas eller en skål .
Sätt på kylskåp i minst 4 timmar.
Kan dekoreras med någon. citronskal eller citronbalsam.

Källa: https://www.holmegaard.dk/inspiration/tips-tricks/citronfromage

Se alla Holmegaard

Föregående artikel Hur man underhåller din värmepanna
Nästa artikel Rengöring och vård av dina ZWILLING-knivar!