Hoptimistens berättelse

Hoptimistens berättelse
Den lilla folkliknande studsande figurhoptimisten skapades för många år sedan, men är fortfarande en symbol för den danska andan idag. Detta är historien om Hoptimisten.

Hoptimisten kom till världen 1968
Det var den danska möbeln, Hans Gustav Ehrenreich, som ursprungligen skapade hoptimisten. Innan optimisten kom till världen experimenterade Ehenreich med en mängd olika föremål i sin lilla verkstad i Stilling på Århusvej. Det fanns inga saker som liknade och allt i hans verkstad var unikt, vare sig det var en liten silverfisk eller små träobjekt från hela världen.

På 1960-talet skapades prototyperna för de första hoptimisterna och dessa prototyper innefattar de hoptimister vi känner idag, Birdie, Bimble och Bumble. Snart var den lilla verkstaden i den lilla positionen, och Ehrenreich måste expandera så att han kunde följa efter efterfrågan på de små studsande figurerna.

Ehrenreich fortsatte framställning av hoptimisterna och snart hade han också skapat grodan Tweed, som också blev populär i hela landet. Han deltog i ett brett utbud av utställningar och vann både priser hemma och utomlands.

Hoptimister hoppar tillbaka i människors hjärtan
Efterfrågan på de fina hoptimisterna slutade dock över tiden och snart upphörde produktionen av siffrorna. Det var dock först fram till 2009 att du valde att flytta hoptimisten, varefter den lyckliga hoptimisten hoppade igen upp och ner i både Danmark och resten av världen.

Hoptimisterna som skapas idag är i Ehrenreichs ande och varje hoptimist utvecklas utifrån de principer han hade för figurerna. Hans grundläggande tanke var att dra hoptimisten med en cirkel och en spets och denna idé är också grunden för skapandet av Hoptimisterna. Så oavsett hur modern en hoptimist kan se, kan du vara säker på att den är skapad med Ehrenreich i åtanke och det kommer att vara trogen mot hans ursprungliga idéer och tankar för denna figur.

Hitta din färg, form och storlek
Hoptimisterna finns i alla former, typer, färger och storlekar, och även du kan få några som flyger i luften och vissa som fastnar och hoppar där ute. Under hela livstiden för Hoptimists har företaget lyckats uppfinna ideen om figuren och är i ständig produktutveckling. Det betyder att du fortfarande kan få de mest klassiska hoptimisterna medan du fortfarande hittar hoptimister som är moderna och passar in idag. Idag hittar du serien "Svarta aska", som är en samling baserad på danska och nordiska och lite rå. Hoptimisterna i denna serie är gjorda av aska i mörka färger, vilket i sin tur skapar en karaktär och sticker ut. Stilen är klassisk och passar in i ett snyggt hem där de läckra sakerna är i förgrunden och fokus är ständigt på kvalitet och hållbarhet. Förutom de två klassiska hoptimisterna Bimble och Bumble, kan du också få den betydligt mindre barnen, men alla tillsammans i samma läckra träd. Om du vill ha en hoptimist som inte kommer att förbises av någon

du kan köpa den exklusiva Mega Bumble, som har en blank yta som gör att allt omkring det reflekteras och blir en del av den glädje som figuren utstrålar.

För att få ett leende - alls
För Hoptimist-företaget är en av de viktigaste att få ett leende alls, oavsett vem det är. Företaget sponsrar det lokala fotbollslaget Team Rynkeby och dessutom sponsrar Hoptimist de danska sjukhusavdelningarna som går runt de danska sjukhusen och har ett leende på många sjuka barns läppar som inte nödvändigtvis har så mycket att le i vardagen.
Föregående artikel Njut av kaffet ännu mer med en bra espresso sås