Kähler Unico - en unik stjärnserie

Kähler Unico - en unik stjärnserie


Kähler Unico . När är någon konst? Denna fråga ger upphov till Kählers Stelserie Unico. Här är gränsen mellan konst och nytta ständigt utmanad och överskridits. Varje maträtt och varje maträtt, örtpotatis och vas är unika. Former, färger och konsistens är organiska och på ett och samma gång enkla, eleganta och komplexa. Den tunga glasyren ger ett sällsynt djup av färg och uttryck - även i produkterna glaserade med vit glasyr.

Unico-serien blir snart allt mer än bara behållare för blommor, frukter och växter. De lägger till värde för ditt hem och din inredning i sig själv. Dessutom slår fusion av konst och föremål i serien direkt i Kählers DNA.

Se alla Kähler


Unico och Kähler: En blandning av konst och hantverk


När Kähler grundades 1838, för drygt 175 år sedan, producerade företaget eldstäder och köksredskap. I slutet av 1800-talet gick de över till att producera konstkeramik. De blev snabbt framgångsrika och fick till och med en vas på världsutställningen 1889 - samma år som Eiffeltornet visades.

Fram till år 1975 producerade Kähler konstkeramik, vilket innebär att det var främst konstnärer som var anställda. Således var det också först och främst konstnären för de produkter som var i centrum. Först i 2008 när Frantz Longhi tog över Kähler började de producera den nyttakultur som vi känner idag. Men bara för att företaget har ändrat sitt spår, är historien inte bortglömd. Longhi säkerställer att Kählers historia alltid kommer att skyddas - vilket Unico bland annat är ett uttryck för.

Föregående artikel Kähler Unit gör lagring för en dygd - inte ett straff
Nästa artikel Med en Kähler-ram garanteras du själ och historia runt bordet!