Kähler väggar och broderier har tidlösa mönster som ger fred

Kähler väggar och broderier har tidlösa mönster som ger fred


Idag drar många av oss telefonen ur fickan för det enda syftet att se vad tiden är. Men hur ofta blir vi inte så distraherade av sociala medier, mail och sms som vi slutar att förlora synen på vilken tid det är? Kontrollera klockan har blivit lite tid . Med en vacker och tidlöst utformad vägg eller skrivbord från Kähler kan du alltid se vilken tid det är när du är hemma. Bara utan att vara distraherad av något annat.

Se alla Kähler


Kähler - en klocka med en lång historia


När Kähler grundades 1939 producerade företaget eldstäder och porslin. Det var bara med nästa generation, Herman A. Kählers son, att keramikverkstaden verkligen skedde - men det var också fallet! För världsutställningen i Paris 1889 hade Herman A. Kähler en vas i utställningen. Det blev föremål för så mycket uppmärksamhet och beröm att Kähler snabbt blev ett framgångsrikt och eftertrakat varumärke av konstkeramik. Kähler fortsatte som ett familjeägt konstföretag i mer än 100 år.

År 1975 såldes Kähler, och det var först 2008 som Frantz Longhi, som äger Kählers rättigheter till idag, tog över företaget. Det är bara i moderna tider som Kähler har börjat producera klockor, vaser och annan användande keramik. Longhi köpte 2014 den gamla verkstaden på Kählerbakken, och idag fungerar byggnaden som både huvudkontor och museum.

Föregående artikel Scanpan stekpannor - dansk kvalitet till skarpa priser
Nästa artikel Med Ursula-serien har Kähler skapat en annan klassiker