Kay Bojesen Iconic Aben

Kay Bojesen Iconic Aben
Hantverkaren Kay Bojesen Iconic Monkey, som blev känd för sin ikoniska apa, föddes 1886 och sedan dess har hans träfigurer och andra prydnadsföremål varit en vanlig del av många hem i landet. Och till och med idag är Kay Bojesen känd som mannen som var mycket produktiv i sin karriär och skapade några av de föremål som fortfarande är ikoniska för denna dag.

Möjligheten att sprida le
Med sina fina produkter hade Kay Bojesen förmågan att skapa gott humör och få folk att le på leendet. På grund av hans nästan naiva träfigurer lyckades han prata med barnet i oss alla och idag ser fler vuxna människor Kay Bojesens apa hängande än du ser dem i barnrummet. Det beror på att det finns ett barn i oss alla och det har blivit lättare att utforska Kay Bojesens produkter.

Världen runt
Trots att han dog för över 60 år sedan fortsätter Kay Bojesen att sprida leenden runt om i landet och i resten av världen. För bara är hans produkter några av de mest eftersökta när det gäller mönster från Danmark.

Ett barnsligt arv går vidare till barnen
Kay Bojesen blir 72 år gammal och till sin död lyckas han vara trogen mot sina principer att göra barnhantverk till stor entusiasm för hela världen och speciellt för hela landet. Kay Bojesens anda lever i bästa möjliga och sällan har en hantverkare varit så levande efter hans död. För idag finns det inte många danar som inte vet vilka Kay Bojesen är, trots att de är från en helt annan ålder. Han lämnar sitt voluminösa och betydelsefulla arv till sina fyra barnbarn, som från och med idag bryr sig om det stora arvet han har lämnat.

Ytterligare utveckling genomförs av Rosendahl
Vid valet av ett företag för att hantera utveckling, produktion och distribution av Kay Bojesens design valde valet på Rosendahl . Kay Bojesen hade i många år en butik i innerstaden men det var tvungen att stänga 1990. I den här butiken kunde man köpa ett stort antal av de produkter som Kay Bojesen hade gjort under åren och när det stängdes fanns det några saker som Du kunde inte längre köpa.

Original Kay Bojesen
Rosendahl har dock gjort någonting åt det eftersom de har försäkrat sig om att omstarta några av de design som Kay Bojesen utvecklade. Och det har de gjort med största respekt för Kay Bojesens höga krav på kvalitet och estetik. Och alla objekt skapas på grundval av de ursprungliga ritningarna, som för många år sedan utgjorde grunden för Kaj Bojesens figurer och föremål.

Ett arv från far går vidare till barnbarn
Det är inte bara Kay Bojesens arv, som går vidare till sina barnbarn och hela världen. Å andra sidan är det också en arv från sin far, Ernst Bojesen. För när Kay Bojesen växte upp, utvecklade sin far träfigurer och andra roliga saker till Kaj. Således hade han en barndom som kännetecknades av spel, vilket inte var självklart vid den tidpunkt då många hem var väldigt seriösa och inte lika lekfulla som en bra sak. Kaj fick utrymme att spela och det är ingen tvekan om att det är detta spel som också gjorde honom bra på att designa för barn eftersom han i stor utsträckning kunde identifiera sig med en önskan att spela .

Kay Bojesen blev far
När Kay Bojesen blev far till son Otto var det också den nostalgi som gjorde sin fantasi gör honom till de fina träobjekten. För sonen föddes Kaj på sin barndom full av lek och i nostalgiens namn utvecklade han några produkter som var autentiska på ett sätt som vi sällan ser.
Föregående artikel Njut av kaffet ännu mer med en bra espresso sås