Kay Bojesen Nissehue

Här hittar du en fin liten godis hatt som passar den populära Kay Bojesen apen. Nissehuen passar den lilla versionen av apen som mäter 20 cm. Nissehuen är gjord av bokträ och målade i rött och vitt.

Om du redan har den trevliga lilla apan är nissehuen det perfekta tillbehöret. Med nissehuen blir apan till det sötaste stycket av juldekorationer. Nissehuen är också den perfekta presentidén för honom eller henne som redan har apan.


Danmarks mest populära apa


Om du inte har en Kay Bojesen- apa som står hemma på en hylla, vet du säkert en här. Aben har blivit mycket populär att stå framför de danska hemmen under de senaste åren.

Den ikoniska apen designades 1951 av Kay Bojesen. Den söta apen användes ursprungligen i ett försök att göra en knut för sina barn att hänga på jackorna på. Bojesen slutade istället att designa ett av de mest ikoniska danska designprodukterna. Aben är nu tillgänglig i olika versioner, bland annat i olika storlekar och gjorda i olika träslag.

Till exempel kan du köpa den mest populära storleken i 20 cm. Många har upplagan stående, som görs i rökt ek och ek. Det finns dock andra versioner, till exempel. Den nya versionen av 20 cm apen, gjord i lönn och ek. Den nya apan är gjord av obehandlad ek och lönn och nissehuen är också lämpliga för den.

Föregående artikel Njut av kaffet ännu mer med en bra espresso sås