Kay Bojesen zebra, ett djur från savannen i ett nordiskt sammanhang

En Kay Bojesen-zebra kombinerar savannen med skandinavisk minimalism


Kay Bojesen , i sin samling av trä, har mer exotiska arter, som skiljer sig från de som annars är typiska för norr. Ett av de första djuren, i mer exotisk riktning, var zebraen, som trots att han kom ifrån långt, klär sig tydligt den nordiska och snygga stilen som är kontinuerlig mot Kay Bojesen och hans inre.

Ränder har alltid varit väl lämpade för nordisk design, eftersom det är ett mycket statiskt och elegant mönster som passar perfekt in i det minimalistiska tankesättet, där mindre är mer.

Samtidigt är färgerna i zebra, svart och vitt, också två färger som fyller upp mycket när man pratar om den klassiska nordiska eller skandinaviska designen, som gradvis hittats på många ställen i världen.

Häri är ett djur som annars tillhör vilda färger och mönster dominerande, lämplig i en design som tillhör en helt annan kultur.

Kay Bojesens Zebra är en stark design


Det finns gradvis många djur i denna samling av trädjur, och det är självklart den oerhört mångsidiga och tidlösa designen som passar de flesta hem. Giraffen kom redan 1935 och är därmed över 80 år gammal. Det fortsätter dock fortfarande

Djuren varierar i färg och trämaterial. Zebra är tillverkad av bokträ och handmålade, så det ser ut som en autentisk zebra med de karakteristiska svarta ränderna. Kay Bojesens sebra är därför en tidlös klassiker som kommer att se fram emot de danska hemmen i framtiden.

Föregående artikel Njut av kaffet ännu mer med en bra espresso sås