Kay Bojesens elefant i ek är vackert tidlös design för det kvalitetsmedvetna hemmet

Kay Bojesens elefant i ek är både vacker och rolig


Kay Bojesen är troligen mest känd för apan, men han har också utformat andra djur, som elefanten, olika slags fåglar, hundar, flodhästar, hästar och så vidare. Elefanten är gjord av ek och framträder som i en vacker och tidlös design som prydar i alla hem.

Elefanten föddes 1953 och har rörliga ben och snabba så att den kan placeras i nästan vilken position som helst. Det finns också i den mer sällsynta grå versionen, med rosa öra, vilket kan vara svårt att bli av med. Som standard erhålls emellertid det i rå ek.

Kay Bojesen design


År 1991 såldes rättigheterna till Kay Bojesens träfigurer till Erik Rosendahl , som idag står för produktion av de många roliga och vackra träfigurerna som är kända över hela världen.

Familjen innehåller fåglar, hundar, kaniner, apor, flodhästar, hästar och mycket mer i djurvärlden, liksom olika andra typer av träleksaker som talar till både barn och vuxna.

Designen är så robust att den kan överleva flera generationer, och fungerar bra som en födelsedagspresent, studentgåva eller till och med en dopgåva. Då kan elefanten följa med dig genom hela ditt liv och gå vidare till dina barn och barnbarn.

Elefanten har en vacker, lite obehaglig och legendarisk design som bjuder de små att spela och de vuxna med. Samtidigt är det smarta eket trevligt att röra och tåla hantering. Och om det blir lite smutsigt kan det torkas med en fuktig trasa.