Kay Bojesens ikoniska björn

Kay Bojesen har utformat en mängd olika fantasifulla djur, inklusive den klassiska björnen som tilltalar både barn och vuxna. Sött björn med öppna armar såg världen för första gången 1952. Kay Bojesens träfigurer har gjort honom till en mycket stor och berömd pionjär inom danska konstindustrin och utomlands. Hans design präglas av enkelheten, de fina linjerna och naturen hos de ikoniska lilla djuren i trä, i en läcker kvalitet.

Kay Bojesens avsikt var inte att göra trogna kopior av riktiga djur, men hårda, roliga, fantasifulla djur som kunde ta alla hjärtan med storm - och det ska sägas att hans björn gör. Med sin stora snut och söt tjock mage full av själ och humor kommer den att älvas och älskas under många år framöver.

Designikon i fantastisk kvalitet


Kay Bojesens björn är gjord av ek och lönn med en speciell ytfinish som ger ett vackert silkeslätt uttryck. Den är 15 cm lång och väger 0,3 kg.

Björnen är en vacker leksak, i bra kvalitet, för både vuxna och barn. Den har rörliga fogar, sammanfogade med stark och tjock ledning, vilket gör det möjligt att leka med björnen eller att dekorera den i många olika positioner.

Kay Bojesens Björn är en designklassiker som kan flytta från barnrummet till designikonen i ditt vuxnaboende. Det är perfekt för dop, födelsedag, examen, bröllop eller årsdag.

Föregående artikel Njut av kaffet ännu mer med en bra espresso sås