Legenden om Kähler

Legenden om Kähler


Kählers keramiska lampor. Det finns knappast en danskman med intresse för inredning och design, som ännu inte har blivit bekant med det danska designhuset Kähler. Kähler är ett traditionellt designhus med nära familjeliv, mest känt för sin vackra keramik, men Kähler har också påbörjat ett spännande äventyr i ljuskällsuniverset.

Kählers lampor kännetecknas självklart av företagets stolta traditioner för handgjorda keramiska inredningar och lampans särskiljande design är därför en säker vinnare i alla danska hem. Lampor för alla smaker Kählers utbud av lampor är inte störst, men lamporna som erbjuds av företaget speglar också att mycket uppmärksamhet har ägnats åt design och produktion, som du vet från andra keramiska produkter.

Mest känd är den pastellfärgade Mella lampan, som kommer i mjuka nyanser och trivs bra i det nordiska hemmet. För närvarande kommer lampan i grön, blå och rosa nyanser.

lampan


Lampan är designad av Theis Lorenzen. Lampan passar bra över matbordet, i vardagsrummet, i köket eller ens i barnrummet på grund av det mjuka ljuset och de lugna nyanserna. Lampan är tillverkad i faience och är inredd med matglas. Mella är tillverkad i två lager med ett uttag på lampans överdel och den enkla designen sänder dig till populära retro lampor, som du känner dem, men i en ny tolkad version.

Föregående artikel Njut av kaffet ännu mer med en bra espresso sås