Samla på nicholas från Kaj Bojesen

God jul med Kaj Bojesen Träd figurer


Den danska designern Kaj Bojesen är känd för sina ikoniska träföremål, som i åratal har skapat liv och glada dagar i danska hem runt om i världen - och i några främmande hem säljs nu trävarorna på flygplatser och andra turistmagneter där nyfikna själar ritar dansk design hemma. Det är inte konstigt, för Kaj Bojesens design är tidlös och traditionell som ingen annan.

Alla Kaj Bojesen föremål är gjorda av bokträ och målade sedan. Detta gör dem extremt lätta att underhålla och allt de behöver är en våt duk. Det är speciellt användbart för träartiklar som du tar ut i en lägenhet, till exempel hans juldekorationer .

Den klassiska godishatten


Nissehuen är en av de mest kända tecknen på jul hemma. Nissehuen är en underbar julklapp till de minsta i familjen, antingen i presentgåvan eller som ett kärleksfullt tryck för sin samling av Kaj Bojesens julkollektion. Det som gör designerens julserie så speciellt är att det ofta går från generation till generation och sprider stora julkvarnar år efter år.

Kaj Bojesens julkollektion är nästan lika känd som sina andra karaktärer, apen eller fåglarna som pryder många danska hem. Samlingen utökas regelbundet och är därför ett uppenbart kollektivt föremål. Kaj Bojesens klassiska röda godishatt är en av de populära artiklarna och levereras i tre olika storlekar för att passa alla hem.