Zoo ön från Kay Bojesen, fantastisk och lekfull

En liten bit av Island


Tidlös dansk design, fantastiska livliga färger och lite trä är allt som krävs: Ta med lite isländsk kultur i hemmet, med den här söta figuren från Kay Bojesens berömda fågelserie med sitt unika utseende och enastående stil, har blivit en global framgång.

Kay Bojesens Søpapegøje "kläckde" för första gången år 1954, där det, liksom många andra danska designers, uppträdde som en leksak för barn och ungdomar. Den vackra färgen, formen och utformningen av figuren gjorde det snabbt ett ikoniskt prydnadsobjekt, och Søpapegøjen gick från att vara en enkel leksak till dansk designkonst av högsta klass.

Den vackra baby dockan


Med öppna vingar och ett nyfiken utseende, sköter det fina puffdekoret glatt ut i vardagsrummet.
Den vackra figuren är gjord av naturligt bokträ och mäter 19,6 cm. i höjd. Huvudet till den uppmärksamma fågeln är lös och kan därför vridas och vridas som önskad.

Figuren är med sitt glada uttryck och det unika designvalet en klassisk Bojesen-figur som balanserar på kanten mellan raffinerad och lekfull: Bojesens figurfigurer, talar till det inre barnet i oss alla med ett enastående fokus på modellformer som inte fantasifullt försöker reproducera kopior av de djur de avbildar, men å andra sidan erbjuder de en ny tolkning, skuren i "leende" linjer, med runda och mjuka kurvor som är bekväma att titta på och röra. Bojesens figurer försöker väcka fantasin på ett sätt som är tilltalande och roligt.

Denna välkomnande lilla fågel är den perfekta presenten för dop, bekräftelse, bröllop eller andra festliga tillfällen.

Föregående artikel Njut av kaffet ännu mer med en bra espresso sås