Stelton Theo inspirerad av skandinavisk design och japansk kultur

Theo Series från Stelton är en prisbelönt serie som innehåller allt för soffbordet och mer. Theo är inspirerad av skandinavisk design och den japanska kulturen. Detta kan ses i serieformer och produktval. Serie designad av den kanadensiska designern Francis Cayouette, som arbetar som utbildad designer i Montreal och Paris, arbetar idag i egen designstudio i Köpenhamn. Theo-serien har vunnit iF-designvärdet år 2015.

Theo- serien har en rå look och är gjord i ett matstensyr, vilket i sin tur komplimangerar den japanska stilen riktigt bra. Träet som används i samlingen är bambu träd som inte bara har en bra funktion utan också ett vackert utseende. Samlingen består i sig av äpplen, en pepparkaka, en tekanna, några miniscools, en kaffebryggare, en mjölkkanna, en sockerskål, en stämpel och en bricka. Theo-serien är en serie läckra och exklusiva produkter som är gjorda av glasplattor. Stengods är ett bra material när man arbetar med heta vätskor som. kaffe och te . Den förblir på värmen utan att värma materialet.

Stelton är ett danska designmärke grundat 1960. På den tiden började Stelton producera sportskor och möbler, men senare byttes de till att producera rostfritt stål som serverade föremål. Elden är förmodligen mest känd för sin serie Cylinda, designad av Arne Jacobsen.

Föregående artikel Njut av kaffet ännu mer med en bra espresso sås